Din essentielle guide til priserne på autosadelmager

Din essentielle guide til priserne på autosadelmager

Ønsker du at finde ud af priserne på bilsadelmageri? Så er du kommet til det rette sted. Vi dækker alt fra hvad en autosadelmager er, hvad den koster, og hvorfor du bør købe en.

Autosadelmager er en måde at beskytte bilens interiør mod slitage forårsaget af daglig brug. De er fremstillet af holdbare materialer som læder eller polyester, og de fastgøres forskellige steder afhængigt af bilens mærke og model (f.eks. instrumentbrættet, sæderne). Hvis du har børn, der elsker at kravle ind og ud af biler, kan dette være en værdifuld investering!

Priser for en autosadelmager

Hvis du ønsker at give din bil et nyt interiør, men ikke ønsker at betale for dyre vinylmaterialer, kan en bilsadelmager være din bedste mulighed. De giver ikke kun beskyttelse mod slitage, de kan også give bedre siddepladser med skumpolstring og stoffer af høj kvalitet.

Bilsadelmagerier opkræver typisk et installationsgebyr på 600-1000 kr, som varierer afhængigt af hvilket materiale du bruger og bilens størrelse. F.eks. vil lædersæder generelt koste mere end stofsæder, da læder koster mere end stof og er mere arbejdskrævende at installere. Når de er installeret, tilbyder de fleste autosadlere en garanti, der varer omkring fem år – så du behøver ikke at bekymre dig om at få dine nyrenoverede beskadigede autostole.

Hvis du lejer en bil, er det værd at undersøge, om de tager ekstra betaling for montering af sadelmageri, før du beslutter dig for at betale for denne service oven i lejeprisen. Sørg også for at spørge, hvilken slags garanti deres installation giver! I gennemsnit ligger priserne på mellem 600-3000 kr. pr. sæde afhængigt af materiale- og arbejdsomkostningerne – så hvis hele dit bagsæde består af fire lædersæder, vil det være en ekstraudgift på omkring 6000-25000 kr.. Hvis dit køretøj har stofindtræk i nogle dele, men også har dyrere materialer som PVC eller Alcantara, skal disse måske slet ikke udskiftes, hvilket samlet set vil spare dig penge.

Som nævnt ovenfor er der to hovedtyper: læder og stof.

Læder er mere holdbart, men det er også dyrere end stof, så du bør overveje, hvor ofte din bil bliver brugt, før du vælger dette materiale. Stofsæder er nemmere at rengøre – de kan tørres af med en fugtig klud, hvis det er nødvendigt, mens læder kræver særlige rengøringsmidler, som ikke er billige! Hvis du har børn, der elsker at kravle op på bagsædet af din bil, hver gang de stiger ind eller ud af deres egen bil, kan stof måske være værd at overveje, så længe der er en anden voksen til rådighed til at hjælpe dem med at løfte dem over “sadelmageriet”, når de stiger ind og ud (det ville bestemt ikke fungere for nogen under fire år).